(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MADDE BAĞIMLILIĞI ÜZERİNE DERS VERİLMESİ ÖNERİSİ

Çanakkale’de savaşan 13 yaşındaki nesli örnek gösterdi, şimdiki neslin ise sigara ve uyuşturucudan uzak tutulmasını istedi. Zonguldaklı Alperen’ler, yeni eğitim-öğretim yılını böyle tebrik etti

                  ZONGULDAK

Zonguldak’ta Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Karadeniz, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Ocaktan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim müfredatının sistem olarak eksik olduğunu öne süren Karadeniz, şunları kaydetti:
“Bir memleketin kalkınması toplumların gelişmesi ve dünya da söz sahibi olabilmesi o memlekette Allah’a kulluk vazifesini yerine getiren ve milli şuur ile hareket eden gençlerle mümkündür. 600 yıl dünyaya hakim olmuş adaleti ile hükmetmiş, Çanakkale’de 13-15 yaşında siperlere şehit olma arzusu ile koşan bir ecdadın torunları olarak unuttuğumuz manevi gücümüzü gençlerimizle beraber yeniden kazanmak hiçte zor bir şey olmasa gerek.
İlköğretimden başlayarak üniversiteden mezun olana dek sınavlarla boğuşan yavrularımızın birçoğu gelecek kaygısı yaşamaktadır. Yavrularımızın ve gençlerimizin okul hayatından sonra iş hayatını düşünerek değil ‘ülkemin kalkınmasında benim ne gibi katkım olabilir’bilinci ile eğitim hayatlarına devam etmesi muasır medeniyetler seviyesine yükselmemizde en büyük etken olacaktır.
Peygamber (A.S.) efendimizden tutun da İslam’a ve Müslüman’lara önderlik eden her lider gençlere vurgu yapmıştır. Ancak Milli Eğitim müfredatı bu haliyle gençlerimize manevi yönden hiçbir şey vermemektedir. Tamamen maddeciliğe dayalı, manevi yanı birçok yönden eksik bir sistemdir.
Kültür emperyalizmi ve batıya özentinin had safhada olduğu yavrularımızın alkol uyuşturucu ve fuhuş batağında savrulup gitmesine göz yummak bu memlekete ve yavrularımıza yapılan en büyük kötülüktür. Milli Eğitimden Emniyet müdürlüğüne, RTÜK ten sağlık müdürlüklerine kadar birçok kuruma iş düşmektedir.
Her yıl eğitim dönemlerin de periyodik aralıklarla yavrularımıza sigaranın alkolün ve uyuşturucunun zararlarının anlatılacağı seminerler düzenlenmesi gerekmektedir. Hatta hafta da 2 saat ders niteliğinde bir bilgilendirme olmasının daha yararlı olacağını düşünüyoruz.
Bu vesile ile şahsım ve Alperen Ocakları Zonguldak teşkilatım adına tüm öğrencilerimize başarılar temenni ederek yeni eğitim döneminin milletimize ve gençlerimize hayırlar getirmesini Mevla’dan niyaz ederim.”




Bu sayfayı yazdır

15.09.2014 10:32:07

Bu haber 1801 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.736

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri