(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YABANCI ÖĞRENCİLER, KAYBAKAM ÇAY’I ZİYARET ETTİ

EREĞLİ

Rotary Kulübü tarafından her yıl organize edilen uluslararası gençlik hizmetleri yaz kampı programı kapsamında çeşitli ülkelerden 12 genç Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi.  

Yaşları 14 ile 18 arasında değişen 12 yabancı uyruklu genç, ilçe Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Ziyarette yaz kampı programı hakkında Çay’a bilgi veren Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Boğaçhan Yıldırım, gençlik değişim programının dünyada barışa hizmet eden bir organizasyonun bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz de bugün ilçemizde 12 farklı kültürü bizim kültürümüzle ağırlamanın keyfini yaşıyoruz. Hollanda, İspanya, İtalya, Fransa, Hindistan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Romanya, Hırvatistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve yaşları 14 ile 18 arasında değişen yabancı misafirlerimiz var. Bizim beklentimiz ileriki yıllarda birer iyi niyet elçisi olarak ülkemize faydalı hizmetlerde bulunulması. Barışa giden yol iletişimden geçiyor. İletişim için dili bilemeyebiliriz, rengimiz de aynı olmayabilir; fakat kültür kaynaşması, kültür birliktelikleri eminim ki ileriki yıllarda Türk toplumuna ve dünya barışına hizmet sağlayacaktır diye düşünüyoruz.”
Kaymakamı İbrahim Çay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şöyle konuştu:
“Gerçekten olması gereken bu:  yani değişik kültürleri bir araya getirebilmek, birleştirmek. 12 ülkeden 12 tane öğrencinin olması bu projenin ne kadar güzel bir proje olduğunu bize gösteriyor. Artık dünya küçüldü. Değişik ülkelerin kültürlerinin birbirleriyle kaynaşmasında yarar vardır. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben gençlerimize Ereğli’ye hoş geldiniz diyorum. İnanıyorum ki Ereğli gençlerimizin kafalarında güzel bir anı olarak kalacak. Gençlerimizin buradaki kalacakları süre içerisinde ne yapılması gerekiyorsa biz her zaman hazırız.”
Çay, ziyaret sonunda yabancı misafirlere çeşitli hediyeler verdi.




Bu sayfayı yazdır

16.07.2014 17:54:05

Bu haber 1780 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.608

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri