(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OSB’YE CAMİ TEMELİ ATILDI

EREĞLİ
  Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Organize ve Sanayi Bölgesinde (OSB), cami temel atma töreni yapıldı.
  Tat Metal'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile ortağı Hayrettin Yavuz tarafından yaptırılacak olan cami için gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Tatoğlu, camide, aynı anda 400 kişinin namaz kılıp ibadet yapabileceğini söyledi.
  Tatoğlu, caminin 6 ay sonra hizmete açılacağını belirterek, şöyle dedi:
  “Caminin taban alanı 230 metre kare olup 3 katlı yapının alt katı 120 metre kare çok amaçlı salon, diğer iki katı 400 kişinin ibadet yapmasına imkan sağlayacak bir cami olacak inşallah. Bildiğiniz gibi camiler cemaat ile şenlenir. Belde halkı ve OSB sakinlerinin bu kutsal mekânı dolduracaklarına inanıyorum. Allah mescidimizi tamamına erdirip, içinde nice namazlar kılmayı nasip eder inşallah. Biz Tat Metal ailesi olarak bu projeyi gerçekleştirmemize vesile olan ve yapımında emeği geçecek herkese şimdiden şükranlarımızı ifade ediyoruz.”
  Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da konuşmasında, “Bu temelin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum cenab-ı haktan. Şunu söylemekte fayda var; hani deniyor ya ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışın.’ Bu camiye baktığınızda ölümü hatırlayın diye buna vesile oluyor. İnşallah bu temel atmadan sonra bu eser çok kısa zamanda tamamlanır. Cemaatinden razı olan bir cami olarak hizmetlerine devam eder. Hem OSB’ye hem de civarına hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
  AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise doğup-büyüdüğü ve eğitimini tamamladığı ilkokulun hemen yanı başına cami yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek camiyi yaptıran Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı akın Tatoğlu ile Hayrettin Yavuz’a teşekkür etti.
  
TOPTAN, ZONGULDAK İÇİN DE CAMİ TALEP ETTİ
  Törene katılan TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da, Tatoğlu’ndan, Kozlu ile Zonguldak arsındaki sahil yolunda cami yaptırması talebinde bulundu.
  Toptan konuşmasında şunları söyledi:
   “Akın bey kardeşim, Zonguldak ile Kozlu arsındaki sahil yolunda bir cami olmadığının farkına varıyordur Çaycuma’ya gelip-giderken. Sayın Valimizle konuştuk. Dedim ki, Tatoğlu ailesi orada da bir cami yapsa ne kadar güzel olur. Sayın Valimizde dedi ki; Üniversite öğrencileri Cuma Namazı bile kılamıyor. İnşallah burada başlarız, orada devam ederiz. Bu hizmetlere hep beraber şahitlik etme imkanı buluruz. Ben burada yapılacak olan camide çalışacak olan işçi kardeşlerime kazasız, belasız çalışmalar diliyorum. Cami bittikten sonra burada ibadetini yapacak olan cemaatimize hayırlı ibadetler diliyorum. Tatoğlu ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili hocamız Ercan Candan’ın köyünde bulunmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”
  Konuşmaların ardından, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan tarafında dua edildi. Kurban kesiminin de tamamlanmasıyla birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.
  Törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile çok sayıda işadamı, siyasetçi ve bölge halkı katıldı.



Bu sayfayı yazdır

3.05.2013 18:46:18

Bu haber 1080 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
03.05.2013
ereglili diyor ki;

Bağlık suyu mevkii ne camii istiyoruz büyük eksik. Köksal toptan ereğliye ne verdinde istiyorsun..




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.704

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri