(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KORTEJ HER ZAMANKİ GİBİ...

17. Uluslar Arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
  Ereğli Lisesi Önünde başlayan kortej yürüyüşüne sokak ve şenlik bandosunun çaldığı marşlar eşlik etti. Kortejde bulunan maden işçileri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda kurulan sahne önünde sona erdi.
  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Anıt önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 17 yıldır tüm dünyaya sevgi, barış, dostluk diye birlikte haykırdıklarını belirterek, şunları söyledi:
  “İnşallah önümüzdeki üç günde de aynı sözlerle haykırmaya devam edeceğiz. Ülkemizdeki bir takım ekonomik sıkıntılar, problemler, terör faaliyetleri gibi bozguncu olaylar halkıımızı iyice gerdi. Fakat gergin olmamamız lazım. Bizler kenara çekilip, sinmiş, korkmuş, geriye çekilmiş görüntü asla vermeyeceğiz. Aslanlar gibi ortada festivallerimizi de, düğünlerimizi de yapacağız. İşte çok akıllıca bir hazırlık yaptık. İnsanlarımızı üç gün boyunca kafalarını dinlendirmek, ekonomik sıkıntılarını bir tarafa atıp, her türlü derdi, bir kenarda bırakmak suretiyle eğlenmelerin sağlamak istedik. Basınımızın da eleştirilerini dikkate alarak, bu yıl festivalimizde kültürel faaliyetlere ağırlık verdik.”
  CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli’nin tarihsel süre içinde her zaman vizyonu olan kent konumunda bulunduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
  “Tarih öncesine gittiğinizde, mitolojik dönemde Herkül’ü, Kerberosu, Cehennemağız mağaralarıyla, 1800’lü yıllarda taş kömürü bulan Uzunmehmet’i ile, Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık destanı yazan Alemdar Gemisi ile Cumhuriyet döneminde Taşkömürü, Demir ve Çeliğiyle, ağır sanayisiyle, dünyanın hiçbir yerinde bunmayan Osmanlı Çileğiyle, halkımızın el emeği, göz nuru olan elpek beziyle Ereğli, gerçekten tarihsel süreç içerisinde çok önemli vizyona sahip olan bir kent.”
  AK parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Güzelliği paylaşmak, dolu dolu yaşamanın ülke yaşayanlarının en doğal ve tabi hakkı olduğunu savunarak, “Takdir edersiniz ki, Cumhuriyeti kuranlar, o günlerde görev yapmış, ve emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine, gençliğine teslim ederken, o günkü anlayışla muasır medeniyet seviyesine taşımak için görevi bizlere verdiler. İşte o görev ahlakı ve şuuruyla verilen görevin gerekliliğini yaparak bugün burada cumhuriyetin bu güzel kentinde paylaşmak istiyoruz” dedi.
  Ereğli kaymakamı Osman Ekşi de, festivalin adında yer alan sevgi, barış, dostluk duygularının ilçede, ülkede, dünyada herkesin kalbinde ve beyninde,layıkıyla yer alması, Ereğli’den yükselen çağrıya bütün insanlığın cevap vermesi gerektiğini söyledi.
  Konuşmaların ardından protokol üyeleri festival meşalelerini ateşledi.
  Etkinliğe, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, bazı daire müdürleri, yabancı ülke temsilcileri katıldı.



Bu sayfayı yazdır

2.07.2010 20:52:27

Bu haber 1828 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.449

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri