(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ACI ÜZERİNE ACI!..

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında cesedi karıştırılan madencilerden Erdem Alkin ve eniştesi Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazeleri yanlış gömüldükleri mezardan çıkartılarak tekrar defnedildi.
  Patlamanın ardından cesedi çıkarılan 28 işçi arasında yer alan Engin Düzcük sanılarak toprağa verilen Erdem Alkin ile ''Hasan Ersin'' diye defnedilen Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazelerinin karıştığı, DNA testi sonucu belirlendi.
  Düzcük'ün maden ocağında ulaşılamayan 2 işçiden birisi, Ersin'in ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda teşhis edilemeyen 3 işçi arasında yer aldığının tespitinin ardından açılan mezarlardan, Alkin ve Karabektaşoğlu'nun cenazeleri çıkarılarak ailelerine teslim edildi.
  Alkin ve eniştesi Karabektaşoğlu için Kardeşler köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve vatandaşlar katıldı.
  Köy meydanında ambulansların içinden cenazeler çıkarılmadan kılınan cenaze namazının ardından Alkin ve Karabektaşoğlu'nun cenazeleri, aile mezarlığında toprağa verildi.
  Madencilerin yakınları, güçlükle sakinleştirildi.
  İLKER BEBEK'İN CENAZESİ
  Kilimli beldesinde 21 Mayısta ''İlker Bebek'' diye defnedilen madencinin Sabri Özdal olduğu DNA testiyle belirlenmesinin ardından işçinin cenazesi mezarlıktan çıkarılarak ailesine teslim edildi.
  Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda teşhis edilemeyen 3 işçi arasında olduğu belirlenen Bebek'in cenazesi de ailesi tarafından teslim alındı. Bebek'in cenazesi Yayla Mahallesi'ndeki törenin ardından, Özdal'ın çıkarıldığı mezara defnedildi.
  Bebek'in eşi Fatma, eşinin ölümü ve cenazelerin karışmasıyla iki kez üzüntü yaşadıklarını belirterek, ''Eşimin yüzü bana gösterilmedi. Ben teşhis etseydim bu karışıklık yaşanmazdı. Bize cenazede kolunda saat olduğu söylendi, oysa kocamın saati yoktu'' dedi.
  Bebek'in kardeşi Fikret Bebek de ağabeyinin ailesine 365 lira maaş bağlandığını, bununla geçinmelerinin zor olduğunu kaydetti.
  Madencinin 3 yaşındaki oğlu Halil Tufan'ın, babasının mezarı başında ''Babam burada yatıyor, baba kalk'' diye seslendiği duyuldu. Halil Tufan'ın elleriyle babasının mezarının toprağını açmaya çalışması üzerine yengesi ''günah oğlum yapma'' diyerek çocuğu uyardı.



Bu sayfayı yazdır

26.05.2010 16:13:52

Bu haber 1495 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.324.337

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1067 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2084 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri