(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEVREK'TE FESTİVAL HEYECANI!..

Zonguldak'ta, ''24. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali'' kapsamında, sergi açılışları ve çocuklara yönelik gösteriler yapıldı.
  Festival Komitesi Başkanlığınca, 23-26 Temmuzda düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, ''Madenciler'' konulu fotoğraf, ''Çevre'' konulu karikatür, sinema afişleri, doğa fotoğrafları ve ebru sergileri açıldı.
  Dünyaca ünlü Devrek bastonlarının yanı sıra bölgede yapılan el sanatı ile tarım ürünlerinin yer aldığı ''Devrek Yöresel Üreticiler Fuarı''da protokol üyelerince açılmasının ardından gezildi.
  Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, yaptığı konuşmada, festivalin bölgenin tanıtılması açısından önem taşıdığını, katkı sağlayan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
  Bölgede dünyaca ünlü bastonların yapıldığını, bunların her birinin de sanat eseri olduğunu anlatan Ulupınar, ''Festival süresince ustalarımızın yaptığı ürünler, daha fazla görücüye çıkacak. Bölgemizde yetişen diğer ürünleri de fuar sayesinde insanlar görecekler. Etkinliklerimize katılımdan memnunuz'' dedi.
  Fuarda, tarım üreticisi kadınlar, Ulupınar'a sorunlarını aktararak çözüm için destek istedi.
  Festival kapsamında, çocuklara yönelik köpek gösterileri de yapıldı.
  "VEYSEL ATASOY YILIN ENLERİ"
  Festival komitesi başkanlığınca, etkinlikler çerçevesinde, merhum bakanlardan Veysel Atasoy anısına düzenlenen ''Veysel Atasoy, Yılın Enleri'' ödülleri töreni, Devrek Belediye Sineması'nda yapıldı.
  Devrek Belediyesi'nce yaptırılan anket sonucu dizi oyuncusu Aslı Omağ, ''Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu'', Deniz Oral, ''Yılın En İyi Komedi Erkek Oyuncusu'', Murat Daltaban, ''Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu'', Miraç Eronat da ''Yılın En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu'' ödülünü aldı. Yönetmen Veli Kuzlu, ''Devrek Onur Ödülü''ne, yönetmen Esin Yağmurdereli de ''Yılın En İyi Drama Yönetmeni Ödülü''ne layık görüldü.
  Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, törende yaptığı konuşmada, festivalin temelini merhum bakanlardan Veysel Atasoy'un attığını belirterek, verdikleri ödüllerle anısını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.
  Atasoy'un adına ''yılın enleri'' ödülünü vermekten gurur duyduklarını belirten Ulupınar, ''Sanatçılarımıza sahip çıkma, onlara gereken destek ve ilgiyi vermek adına buradayız. Bu festivalimizle aynı zamanda sanatçı-sanatsever ve halk bütünleşmesini sağlama adına yola çıktık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum'' dedi.
  Ulupınar, ödül kazanan sanatçılara birer adet Devrek bastonu ve teşekkür belgesi verdi.
  Festival kapsamında, yerel şair ve yazarlar kitaplarını imzaladı.
  Devrek Kültürevi bahçesinde düzenlenen imza gününe, şair-yazar Mithat Yaban, Murat Müfettişoğlu ve Can Kartoğlu Gürses katıldı. Yazar-şairler kendilerine ait kitapları imzalayarak, okurlarıyla sohbet ettiler.
  Etkinlikler çerçevesinde, Yazar Sunay Akın da Belediye Sineması'nda söyleşi düzenledi.



Bu sayfayı yazdır

26.07.2009 11:42:04

Bu haber 2226 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.799

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri