(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SİİRT’E YATIRIM YAPTI

KARABÜK

(Haber: Orhan Akyüz) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARÇEL), Türk-Katar ortaklığıyla Siirt de 102 milyon dolar tutarında yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği yatırımını hayata geçirdiği Türkiye’deki ilk çinko külçelerini üretecek tesisin açılışını gerçekleştirdi.

KARÇEL’in, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Türkiye’nin ilk çinko külçelerini üretecek olan Lineer Metal Siirt Çinko İzabe Tesisi açılışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Siirt’te yapımı tamamlanan tesisin 3.000 tonluk çelik imalat ve montaj işlerini portföyünde bulunduran şirketimiz, tamamlamış olduğu bu proje ile fabrikalar kuran fabrika unvanını bir kez daha yineledi.

ÇİNKO İHTİYACIMIZIN YARISINI KARŞILAYACAK

Siirt Organize Sanayi Bölgesi’ndeki açılışta, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bölgede şimdiye kadar yapılmış olan en büyük yatırım olduğunu dile getirirken, Türk-Katar ortaklığı ile 102 milyon dolar bedelle kurulan çinko tesisinin tamamen dışa bağımlı olduğumuz çinko ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayacak kapasitede olduğunu ifade etti.

3 BİN İSTİHDAM…

Doğrudan ve dolaylı yolla 3 bine yakın kişinin istihdam edileceği tesis sayesinde, ülkemizin yarım milyar dolara yakın cari açık tasarrufu sağlanacaktır. KARÇEL ailesi olarak projede, milli olanaklarla ve yerli mühendislik kabiliyetlerimizle yer almanın gururunu yaşıyoruz.  

SERÜVENİMİZE YENİ PROJELER EKLİYORUZ

Kardemir A.Ş. markası ile neredeyse 85. yılına yaklaşan, çelik üretim ve fabrika inşa serüvenimize her geçen gün yeni projeler ekleyen şirketimiz, gelecek yıllara çok daha güçlü bir şekilde hazırlıklarını sürdürmektedir.”




Bu sayfayı yazdır

6.12.2021 15:27:31

Bu haber 1068 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.406

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri